پوهنتون کاردان به مناسبت از روز جهانی سوادآموزی به تاریخ ۱۷سنبله سال ۱۴۰۱، هجری خورشیدی کمپاین سه روزه هدیه کتاب را با همکاری کارمندان، استادان و محصلان خویش راهاندازی کرد.
این پوهنتون در یک برنامه منظم کتابهای جمعآوری شده را به مکاتب که کتابخانه نداشتند و با کمبود کتاب مواجه بودند، اهدا کردند در این برنامه کارمندان، استادان، محصلان و هموطنان با اهداء کتاب در این کمپاین سهم فعال داشتند و در ترویج علم در جامعه نقش خویش را ایفا نمودند.
در این میان احمد سیر رشیدی یک تن از کارمندان پوهنتون کاردان گفت: «راه اندازی این کمپاین باعث شد تا کتابهای خوانده شده و اضافه خویش را جمع آوری نموده و آن را در مکاتب که به کمبود کتاب مواجع است تحویل نماییم این کار نهتنها برای جامعه و جوانان کشور کمک میکند بلکه برای ترویج فرهنگ کتاب خوانی نیز مهم میباشد».
کتاب های جمع آوری شده توسط استادان، کارمندان و محصلان اهدایی به کتابخانه لیسه غلام حیدرخان کابل اهدا شد.
استاد نورالله بابکرخیل گفت: «هر شخصی که با کتاب آرامش پیدا میکند هیچ آرامش را از دست نخواهد داد به همین دلیل کتاب بهترین دوست انسان است جامعه که میخواهد به سوی دانایی و دانش برود باید با کتاب انس بگیرد».
یونسکو در ۲۶ اکتبر ۱۹۶۶ میلادی در چهاردهمین نشست کنفرانس عمومی یونسکو، ۸ سپتامبر را روز جهانی سوادآموزی (مبارزه با بیسوادی) نام گذاری کرد و دلیل این نامگذاری، نشان دادن اهمیت سواد برای افراد و جوامع بود.
در سال ۲۰۲۲ سازمان جهانی یونسکو شعار روز جهانی سواد آموزی را «تغییر فضاهای آموزشی سوادآموزی» قرار داد، همچنین، یونسکو اعلام کرد که: «این فرصتی خواهد بود تا اهمیت اساسی فضاهای یادگیری سوادآموزی برای ایجاد انعطافپذیری و اطمینان از آموزش با کیفیت، عادلانه و فراگیر برای همه بازنگری شود».