صفحه اصلی / اخبار

تیم محکمه تمثیلی (جیسپ) پوهنتون کاردان برای سال‌های 1397 و 1398 تشکیل شد

پوهنتون کاردان با همکاری مجتمع بین‌المللی محصلان حقوق، به ادامه عملی ساختن پلان استراتیژیک و تعهداتش مبنی بر رشد مسلکی محصلان، برای نخستین بار در سطح پوهنتون‌های خصوصی افغانستان تیم محکمه تمثیلی جیسپ (Jessup) خود را که قرار است در رقابت‌های ملی و بین‌المللی محکمه تمثیلی اشتراک نماید، تشکیل داد.

اعضای تیم جیسپ پوهنتون کاردان شامل چهار محصل از رشته حقوق می‌شود که پس از طی کردن یک روند رقابتی عضویت دایمی این انجمن را حاصل کردند. تمیم اصولمل، محمد ناصر رحمانی، اصیل زرنگ و مرسل امیری اعضای این تیم، قرار است به نمایندگی از پوهنتون کاردان در رقابت‌های ملی و بین‌المللی محکمه تمثیلی اشتراک نمایند. رقابت‌های ملی محکمه تمثیلی (Philip C. Jessup) در شهر کابل برگزار می شود و پس از آن تیم جیسپ پوهنتون کاردان راهی واشنگتن خواهند شد.

تمیم اصولمل یک تن از اعضای این انجمن گفت: ( محکمه تمثیلی(جیسپ) برای من کمک کرد تا دانش حقوقی خود را بالا برده و بیشتر در مورد حقوق بین‌الملل بدانم. در واقع این انجمن مرا کمک خواهد کرد تا دانش حرفه‌ای خود را رشد داده و تجارب جدید حاصل کنم.)

رقابت‌های جیسپ در سطح جهان بزرگترین رقابت محکمه تمثیلی است که اشتراک کنندگان آن از 680 پوهنتون از 100 کشور جهان می‌باشند. این رقابت‌ها در واقع شبیه‌سازی اختلافات بین ممالک مختلف است که بر اساس آن اشتراک کنندگان می‌توانند در مورد محکمه بین‌المللی عدالت و ارگان‌های قضایی سازمان ملل متحد بیشتر بدانند.

مهر مرسل امیری یک تن دیگر از اعضای این تیم افزود: (من از حضور در تیم جیسپ خیلی هیجان‌زده شده ام. در واقع با اشتراک در این رقابت‌ها می‌توانم از مربیان، کارشناسان و محصلان اشتراک کننده خیلی بیآموزم.)

اصیل زرنگ نیز که برای مدت طولانی عضویت انجمن حکمیت تجاری پوهنتون کاردان را داشت و با این انجمن دست به افتخارات فراوانی زد، پس از پیوستن به تیم جیسپ گفت: (منحیث یک عضو انجمن محکمه تمثیلی (جیسپ) من به شدت موضوعاتِ چون تحقیق در قوانین، کنوانسیون‌های بین المللی، قضایای حقوقی و... را مطالعه می‌نمایم تا شکاف‌ها را از میان استدلال‌هایم بردارم.)

ناصر رحمانی یکی دیگر از اعضای تیم محکمه تمثیلی این برنامه را یک تجربه واقعی می داند.

رحمانی می گوید: ( محمکه تمثیلی (جیسپ) یک تجربه واقعی‌ست، جاییکه تلاش، تعهد و پشتکار شما زمینه‌ساز ایجاد یک فرصت عالی در زندگی شما می‌شود.)